Kutatgató,  Visszapillantó

Tízéves bronzérem 12. – Kötelező három pont

A Békéscsabán elvesztegetett két pont miatt győzelmi kényszer alatt lépett pályára a Makó FC a BKV Előre ellen. A budapesti csapat nagyon gyenge tavaszi szezont produkált, emiatt edzőt is cseréltek. A vendégek a kilencedik helyről várták a mérkőzést. Az őszi mérkőzést a makóiak nyerték, 3-1-es hátrányból 3-4-re fordítva.

Erősen kezdett a vendégcsapat, a 11. percben Rakonczai lábáról pattant kapufára a labda, Czirbus csak ezután tudta összeszedni a játékszert. A 16. percben Bány lőtt távolról, a labda kijött a kapusról, de a lepattanót kivágták a védők. A 42. percben Bány baloldalról elvégzett óriási bedobása után Magyar lőtt kapura, a labdába Maróti beletette a lábát, így az a kapuba vágódott, 1-0. A második félidő 18. percében is közel hasonló volt a forgatókönyv: Bány bedobta a labdát, Zozsó levette azt, majd az alapvonalnál egy fantasztikus csellel átverte a védőket. Középre adta, Maróti levette, és a hálóba bombázott, 2-0. Néhány perccel később a vendégek egy távoli – ártalmatlannak tűnő – szabadrúgást végeztek el, Vargán megpattant a lövés, és Czirbus már nem ért oda a sarokhoz, 2-1. A BKV próbált nyomást helyezni a makóiak kapujára, küzdve az egyenlítésért, de ez már nem sikerült.

2009. május 24. Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep

Makó FC – BKV Előre SC 2 – 1

Makó FC összeállítása:

Czirbus – Rakonczai, Magyar, Szamosszegi, Gévay – Varga R., Puskás,Podonyi, N’Galle, Bány – Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János

Gólszerző: Maróti 2, ill. Csopaki

Játékvezető: Kovács Gábor Péter

A Makó VTV egykori munkatársának, Jéger Szabolcsnak köszönhetően az interneten megtekinthető a tíz évvel ezelőtti mérkőzés összefoglalója:

Zeitler Ádám


Kép forrása

http://www.bksc.hu/hirek/1294/bkv-elore—bocs-ksc-kepekben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.