Kutatgató,  Visszapillantó

Tízéves bronzérem 10. – Meglehet a bronzérem?

A tavaszi szezon kezdetén még 12 pont volt a különbség a Makó és a Bőcs csapatai között. A 24. fordulóra ez mindössze 4 pontra zsugorodott. A Makó FC jó formában várta a találkozót, előző három mérkőzését megnyerte. Ugyanakkor az őszi találkozón a Bőcs nyert 3-1-re.

Kolozsvári János vezetőedző a mérkőzésen nem számíthatott két alapemberre a középpályán, Puskás és Varga is hiányzott sárgalapok miatt. A meccs előtt a Lelátó magazin Szamosszegi Gábort kérdezte a találkozóról:

A Bőcs ellen egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ami abszolút háromesélyes![1]

Az esős időben rendezett találkozó 35. percében Bány végzett el szögletet, az érkező labdát Maróti fejelte a kapuba, 1-0 a hazaiaknak. Néhány perccel később Irhás a védőktől elszakadva kezelt le egy hosszú indítást, elhúzta Czirbus mellett és a hálóba gurított.

A második félidőben a vendégcsapat számos helyzetet hagyott ki, Bardi százszázalékos ziccert lőtt fölé. Urbin lövése is néhány centivel ment el a kapufa mellett. 13 perccel a mérkőzés vége előtt Bány végzett el egy szabadrúgást középről. A labdára Szamosszegi érkezett, és fejjel a hosszú sarokba helyezte azt. 2-1-re győzött a Makó FC, s így már csak egy pontra volt a dobogó.

2009. május 10. Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep

Makó FC – Bőcs KSC 2 – 1

Makó FC összeállítása:

Czirbus – Rakonczai, Dálnaki, Szamosszegi, Gévay – , Magyar, Nagy A,, Podonyi, N’Galle, Bány – Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János

Gólszerző: Maróti, Szamosszegi, ill. Irhás

Játékvezető: Erdős József

A Makó VTV egykori munkatársának, Jéger Szabolcsnak köszönhetően az interneten megtekinthető a tíz évvel ezelőtti mérkőzés összefoglalója:

Zeitler Ádám


Kép forrása
http://www.bksc.hu/kepgaleria/20082009/276

Forrás
[1] Lelátó magazin, 2009. május 10., 14. szám.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.