Kutatgató,  Visszapillantó

Tízéves bronzérem 8. – Újabb hazai győzelem

A tavaszi szezon feléhez közeledve egy kisebb hullámvölgybe került a Makó FC csapata a tíz évvel ezelőtti bajnokságban. Két vereséget szenvedett el a csapat egymás után, azonban a 22. fordulóban sikerült megverni a Szolnokot hazai pályán. A sorsolásnak köszönhetően a 23. fordulóban újra hazai pályán játszott a csapat, a Vecsés együttesét fogadták.

Azt a Vecsést, akitől ősszel 6-2-re kaptak ki és most a táblázat kilencedik helyén állt. A tavaszi mérkőzéseik jól sikerültek, hét meccsen tizenöt pontot gyűjtöttek. A kispadon a korábbi magyar válogatott Détári Lajos ült.

A vendégcsapat védekezésre rendezkedett be. Az első félidőben két nagyobb makói helyzetet lehetett feljegyezni, előbb Magyar, majd Rakonczai lőtt fölé, illetve mellé. A második félidőben Bány találta el szabadrúgásból a kapufát. A vecsésiek gyakorlatilag kialakított helyzet nélkül, a defenzív játékra koncentrálva hozták le a mérkőzést. A szurkolók már a játékvezető tájékoztatását várták a hosszabbítással kapcsolatban, amikor Zsozsó – a makóiak kameruni légiósa – Bány passzából elindult a tizenhatoson belülre, és a kapus mellett elpasszolva eldöntötte a három pont sorsát. 1-0, ezzel ötödik tavaszi győzelmét aratta a Makó FC.

2009. április 26. Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep

Makó FC – Vecsés  1 – 0

Makó FC összeállítása:

Czirbus – Rakonczai, Dálnaki, Szamosszegi, Gévay – Varga R., Magyar, Puskás, N’Galle, Bány – Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János

Gólszerző: N’Galle

Játékvezető: Mészáros István

A Makó VTV munkatársának, Jéger Szabolcsnak köszönhetően az interneten megtekinthető a tíz évvel ezelőtti mérkőzés összefoglalója:

Zeitler Ádám


Kép forrása

https://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/zsozso_a_kozeppalyas_medenceor/2365449/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.