Kutatgató,  Visszapillantó

Tízéves bronzérem 5. – Apró hullámvölgy

A Makó FC NB II-es labdarúgó csapata nagyszerű formában kezdte a tavaszi szezont 10 évvel ezelőtt. Négy mérkőzés, három győzelem, egy döntetlen, tíz megszerzett pont. Az eredményeknek köszönhetően negyedik hely a tabellán, és egyre közelebb a harmadik Bőcs csapatához.

A 20. fordulóban a Baktalórántháza csapata látogatott Makóra. A tabellán elfoglalt helyezések alapján egyértelműen a hazaiaknak állt a zászló, a nyírségiek a tizenegyedik helyen álltak. Ugyanakkor az őszi szezonban 4-1-re győzött a Baktalórántháza a két csapat találkozóján, és amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a 19. fordulóban 0-3-ról álltak fel és győztek 4-3-ra a Debrecen fiókcsapata ellen. Összefoglalva tehát az esélyeket: bármi előfordulhatott.

Az első félidőben a hazai csapat veszélyeztetett többet, ennek ellenére a nyírségiek szereztek vezetést. Egy tizenhatos vonalához közel elvégzett szabadrúgást Rákóczi vágott fel a bal-felső sarokba. A labda a keresztlécről pattant be, Halásznak esélye sem volt a hárításra. A második félidőben egyre többet támadott a makói csapat, Maróti több alkalommal fejjel, Dálnaki és Zsozsó lábbal veszélyeztette a vendégek kapuját. A helyzetek a 78. percben értek góllá, egy jobb oldali szögletet Maróti helyezett a kapu közepébe. Nem örülhettek sokáig a makóiak, alig két perccel később egy bal oldali bedobást követően Kozma lőtt kapásból óriási gólt a kapu jobb szélére. Bár a makóiaknak volt több helyzete, a mérkőzést a vendégek nyerték meg.

2009. április 5. Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep

Makó FC – Baktalórántházi VSE 1 – 2

Makó FC összeállítása:

Halász – Rakonczai, Dálnaki, Szamosszegi, Gévay – Kulacsik, Magyar, N’Galle, Bány – Schreiber, Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János

Gólszerző: Maróti, ill. Rákóczi, Kozma

Játékvezető: Bede Ferenc

A Makó VTV munkatársának, Jéger Szabolcsnak köszönhetően az interneten megtekinthető a tíz évvel ezelőtti mérkőzés összefoglalója:

Zeitler Ádám


Kép forrása:

https://www.delmagyar.hu/cimke/makoi-fc/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.