Kutatgató,  Visszapillantó

Tízéves bronzérem 4. – Folytatódott a veretlenségi sorozat

Kazincbarcika – Makó FC 2 – 2

A tízéves visszatekintésünk negyedik részéhez értünk. A 2008/2009-es idény tavaszi mérkőzéseit három győzelemmel kezdte a Makó FC, hat rúgott és mindössze egy kapott góllal. A 19. fordulóban Kazincbarcikára látogatott a csapat. Az előjelek alapján szoros mérkőzésre lehetett számítani, a makóiak a negyedik, a barcikaiak a hetedik helyen álltak a tabellán.

A mérkőzés egy gyors makói találattal kezdődött, Maróti Sándor már az ötödik gólját szerezte a tavaszi idényben. A 17. percben egy vitatható tizenegyes következtében egyenlítettek a hazaiak, a gólszerző Kerekes volt. A félidő vége előtt azonban újra a vendégcsapat örülhetett, Kulacsik szerzett gólt. Tamás így számolt be a Lelátó magazinnak a történtekről:

„1-1-es állásnál az első félidőben a védőt megelőzve, egyedül vezettem a kapusra a labdát és a lába mellett ballal a hosszúba lőttem.”[1]

A második félidőben erősen kezdett a hazai csapat, az 51. percben Zimányi góljával ki is egyenlítettek. A hátralévő időben Czirbus Gábor megsérült a kapuban, így le kellett cserélni. Kulacsik egy Bány-indítás után átemelte a kapust, de a felső lécet találta el, így maradt a döntetlen.

2009. március 29., Kazincbarcika, Pete András Stadion

Kazincbarcikai BSC – Makó FC 2 – 2

Makó FC összeállítása:
Czirbus – Rakonczai, Dálnaki, Szamosszegi, Gévay – Kulacsik, Puskás, Magyar, N’Galle, Bány – Maróti.
Vezetőedző: Kolozsvári János

Gólszerző: Kerekes, Zimányi, ill. Maróti, Kulacsik

Játékvezető: Veizer Roland

 

A Makó VTV munkatársának, Jéger Szabolcsnak köszönhetően az interneten megtekinthető a tíz évvel ezelőtti mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=Y1E7c5n5QFU

Zeitler Ádám


Kép forrása:
https://www.delmagyar.hu/sport/makoi_golok_az_atok_ellen/2068972/)

Forrás:
[1] Lelátó magazin, 2009. április 5., 11. szám

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.