Kutatgató,  Visszapillantó

Tízéves bronzérem 3. – Három forduló, három győzelem

A 2008/2009-es idény tavaszi részét jól kezdte a Makó FC csapata, hiszen két mérkőzés alatt hat pontot gyűjtött, ráadásul úgy rúgott négy gólt, hogy egyet sem kapott. Ennek köszönhetően a tavaszi szezon harmadik mérkőzését a negyedik helyről várhatta a  gárda. Az ellenfél a budapesti MTK második csapata volt, amely a tizedik helyen állt ekkor. A vendégek nem voltak jó formában, az előző fordulóban hazai pályán 4-1-re kaptak ki a Debrecen fiókcsapatától. Az őszi szezonban pedig 0-0 lett a vége az MTK „B”-Makó FC mérkőzésnek.

A mérkőzésen a hazai csapat dominált, az első félidő 37. percében Gévay Zsolt szerzett vezetést, majd a félidőt követően az NBII góllövőlistáján második helyen álló Maróti Sándor növelte a makóiak előnyét. 57. perc 2-0. A zöld-sárgák kiengedtek egy kicsit a magabiztos vezetésnek köszönhetően. A 72. percben Szabó László révén szépített az MTK, s bár egészen a mérkőzés végig nyomás alá próbálták helyezni a hazaiakat, végül ez nem hozott eredményt. Háromból három mérkőzést nyert meg a Makó FC.

2009. március 22. Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep

Makó FC – MTK „B” 2-1

Makó FC összeállítása:

Czirbus – Rakonczai, Dálnaki, Szamosszegi, Gévay – Kulacsik, Puskás, Magyar, N’Galle, Bány – Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János

Gólszerző: Maróti, Gévay, ill. Szabó L.

Játékvezető: Oláh Gábor

Zeitler Ádám

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.