Kutatgató

Tízéves bronzérem – 2. rész

Ceglédi VSE – Makó FC 0 – 3

A pesterzsébetiek ellen 1-0-ra megnyert hazai mérkőzés után Ceglédre látogatott a Makó FC csapata a 2008/2009-es szezon tavaszi idényében. Az előjelek alapján szoros mérkőzésre lehetett számítani, a tabellán mindössze egy pont volt a különbség a csapatok között.

Ugyanakkor a makóiaknak régi „mumusa” volt a ceglédi csapat, ellenük valamiért nem igazán ment a játék. Egészen 2009. március 14-ig.

A 19. percben Maróti szerzett gólt fejjel. Sajnos nem sokkal később védőnk, Béres Róbert megsérült, le kellett cserélni. A második félidő közepén Maróti újra gólt szerzett, ezúttal egy lefejelt labdát piszkált be. A ceglédiek támadójátéka sokat javult a második félidőre, Czirbus Gábornak többször látványos védéseket kellett bemutatnia.

A mérkőzésén végén Maróti – vagy ahogy a szurkolók hívják, „Sada” – tizenegyesből állította be a 3-0-s végeredményt, egyben mesterhármast szerezve.

A mérkőzést követően a Lelátó magazin című szurkolói lap egy rövid interjút készített a játékossal, akit az NB2.hu oldal a forduló játékosának választott. Sada szerint sokkal jobban játszottak a Cegléd ellen, mint a tavaszi első fordulóban.[1]

A Makó FC ezzel a győzelemmel feljött a tabella negyedik helyére, Maróti Sándor pedig a góllövőlistán került a második helyre 13 góljával.

2009. március 14. Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep
Ceglédi VSE – Makó FC 0 – 3

Gólszerző: Maróti 3

Makó FC összeállítása:
Czirbus – Béres, Dálnaki, Magyar, Gévai – Kulacsik, Puskás, Varga R., N’Galle, Bány – Maróti.
Vezetőedző: Kolozsvári János

Játékvezető: Németh Ádám

Zeitler Ádám


Forrás
[1] Lelátó magazin. 2009. március 22. 10. szám.

Kép forrása
delmagyar.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.