Kutatgató

Tízéves bronzérem – 1. rész

Tíz évvel ezelőtt a makói labdarúgás történetének legnagyobb sikereként a Makó FC csapata bronzérmet szerzett a másodosztályban. A 2008/2009-es szezonban 56 pontot szerzett az együttes, a harmadik helyezés azonban főleg a tavaszi eredményeknek volt köszönhető. A MarosKulton a tavasz folyamán felidézzük az egy évtizeddel korábban történteket. Mind a 15 tavaszi bajnoki mérkőzésről olvashatnak majd egy rövid beszámolót, illetve igyekszünk összegyűjteni néhány fotót, videót is.

Az őszi szezont a makói csapat a hetedik helyen zárta 21 ponttal, az ESMTK az utolsó előtti pozícióban telelt. A korábbi, Pesterzsébeten rendezett találkozót a Makó FC nyerte 2-1-re, így a találkozó esélyesei egyértelműen a makóiak voltak. A mérkőzés előtt Kolozsvári János edző óvatosan fogalmazott a Délmagyar újságírójának:

“Az a bajunk, hogy általában azok ellen a legnehezebb játszani, amely csapatok mögöttünk vannak. Ilyen az ESMTK is, bár azért akármilyen is volt a téli munkánk, az önbecsülésünk és a papírforma alapján is győzelmet várok az együttestől.”(1)

A tréner számításai be is jöttek. A Czirbus – Béres, Dálnaki, Szamosszegi, Gévay – Kulacsik, Magyar, Varga R.,  N’Galle, Bány – Maróti felállásban játszó hazai csapat Kulacsik góljával a 14. percben megszerezte a vezetést. A 300 néző előtt játszott mérkőzés eredménye a továbbiakban nem változott, így az első tavaszi mérkőzését megnyerte a makói csapat.

2009. március 8. Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep, 300 néző
Makó FC – ESMTK 1-0
Gólszerző: Kulacsik 14. percben
Makói összeállítás: Czirbus – Béres, Dálnaki, Szamosszegi, Gévai – Kulacsik, Magyar, Varga R., N’Galle, Bány – Maróti.
Vezető edző: Kolozsvári János
Játékvezető: Iványi Zoltán

Zeitler Ádám


Forrás
(1) https://www.delmagyar.hu/sport/mako_fc_optimizmus_es_onbecsules/2090366/ /
Letöltve: 2019. 03. 01.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.