Tisztújító közgyűlést tartott az Egyesület

A Szirbik Miklós Egyesület megtartotta a 2018-as évet értékelő, egyben tisztújító közgyűlését.

A tagság több mint 50%-a jelen volt, így határozatképesen indult a 12 napirendi pont megtárgyalása.

see Az ülés levezető elnöke Zeitler Ádám, a jegyzőkönyvvezető Szűcs Tamás volt.

A tagság először meghallgatta Forgó Géza elnök beszámolóját a 2018-as évről. Az Egyesület a korábbi évekhez hasonlóan aktívan részt vett Makó kulturális és közéletében: 12 programot szervezett, több megemlékezésen vett részt, elindította a MarosKult Vlogot, és kiadta a Makó szobrai című kötetet, amelynek szerkesztője Urbancsok Zsolt volt.

A pénzügyi helyzetről Lengyel István, a SZME titkára tartott tájékoztatót.

A tagság ezt követően döntött a 2019-2021 közötti időszakra az Egyesület elnökségének személyi összetételről. Az egyesület tagsága a régi elnökséget javasolta, így egyhangúan újraválasztották Forgó Gézát (elnök), Halász Tamást és Vizi Dávid Mátét (alelnökök).

Az újraválasztott elnök beszámolt az Egyesület 2019-i évi programtervéről. Ebben kevesebb, de hangsúlyosabb rendezvény szervezését jelentette be, meghagyva a szokásos pécskai kirándulást, a sikeres kerékpártúrákat, a megemlékezéseken való részvételeket. 2019-ben jelenik meg a Makói Kincsestár 5. kötete a város emléktábláiról. Továbbra is – elképzelések szerint megújulva – működik a maroskult.hu és a MarosKult Vlog is.

Az Egyesület tiszteletbeli elnöke az alapítás óta dr. Tóth Ferenc volt, akinek 2018. évi halála valamennyiünket megrendített.

“Mondhatom, hogy tanítómesterünk volt.” – fogalmazott beszámolója végén Forgó Géza.

enter site Kiemelte, hogy bár Feri bácsi halála pótolhatatlan veszteség, fontos, hogy Egyesületünk élén egy a városról hasonlóan nagy ismerettel rendelkező tiszteletbeli elnök álljon, így felkérte Gilicze Jánost, a levéltár nyugalmazott munkatársát, az egykori Szirbik Miklós Társaság elnökét, hogy vállalja el a tisztséget.

“Nagyon megtisztelő a felkérés, és nagyon felelősségteljesnek érzem Feri bácsi lábnyomán járni” – mondta megválasztása után az új tiszteletbeli elnök.

source url A Szirbik Miklós Egyesület továbbra is várja új tagjait; programjaink nyitottak, mindenkit szeretettel várunk, akit érdekel a helytörténet, helyi értékek, vagy csak többet szeretne tudni Makóról és környékéről.

Apjok Vivien

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.