Vlogot indít a Szirbik Miklós Egyesület

go to link Napjainkban egyre többen foglalkoznak vloggerkedéssel, vagyis videók készítésével és megosztásával az interneten. Egy-egy videót több millióan tekintenek meg, egy-egy vlogger csatornáját pedig több százezren követik Magyarországon. Mától a Szirbik Miklós Egyesületnek is van csatornája a legnépszerűbb videómegosztó portálon, a Youtube-on.

go here A csatorna a blogunkhoz hasonlóan a MarosKult nevet viseli. Az első évadban 11 videót lehet majd megtekinteni. A videók Makó leghíresebb épületeit mutatják be, kb. 1 percben összefoglalva a legfontosabb információkat. Fontos, hogy a felvételek drón segítségével készültek, tehát a levegőből láthatjuk majd városunk szépségeit.

A kép- és hanganyag vágását Csikota Vivien készítette, a szöveget Máté-Fehér Anna mondta el. A szöveget Zeitler Ádám írta. Az anyagok elkészültében közreműködött Forgó Géza és Halász Tamás.

Az első adás premierje november 21-én 16 óra 25 perckor lesz az egyesület Facebook oldalán.

Ezt követően minden szerdán egy-egy újabb részt lehet majd megnézni a Youtube-on és a Facebookon is. A bemutatandó építmények a következők: Bérpalota, Korona, József Attila Gimnázium, városháza, Kossuth-szobor, Hagymatikum, pénzügyi palota, Hagymaház, régi rendőrség, református ótemplom, belvárosi római katolikus templom.

A Szirbik Miklós Egyesület célja továbbra is az, hogy Makó történelmének minél pontosabb feltárása mellett közelebb hozza a helytörténeti emlékeinket a város lakosságához, és a fiatalokhoz. Ennek érdekében készítettük a Makó Anno Guide elnevezésű mobiltelefonos applikációt, ezért működtetjük az egyesület honlapját, Facebook oldalát és a MarosKult blogot. Szintén ebbe a tevékenységi körbe tartoznak az iskolásoknak rendezett várostörténeti séták és vetélkedők. Most új mérföldkőhöz érve már Youtube csatornával is rendelkezik az egyesület. A MarosKult vlog videóihoz kellemes kikapcsolódást kívánunk mindenkinek!

Zeitler Ádám

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

source link