Makói Kincsestár 3.

A Makói Kincsestár 3. tanulmánykötetét vasárnap délután mutattuk be a nyilvánosság előtt a Belvárosi Református Egyházközség gyülekezeti termében. A közel 170 oldalas könyvet a Reformáció 500. emlékévére készítettük el. Megalakulásunk óta az Egyesületünk a református egyházzal szoros kapcsolatot ápol: felújítottuk Szirbik Miklós sírját, majd egy túra alkalmával a református fehér templomban járhattunk.

A Makói Kincsestár 3. tanulmánykötete a „Tanulmányok a Magyarországi Református Egyház makói gyülekezeteinek történetéből” címet kapta.

DSC03095

Olvashatunk a város református templomairól, a református felekezeti oktatásról a kezdetektől az 1956-os évekig, a jelenlegi református iskolákról és eredményeikről, a makói neves prédikátorokról, illetve szobraikról. A könyv végén Szirbik Miklós megemlékezéseiről és sírjának felújításáról írtunk.

DSC03088

A november 19-i könyvbemutatón Kondrát Zoltán lelkész gondolatait követően Forgó Géza, Egyesületünk elnöke, egyben tanulmánykötetünk szerkesztője beszélt a könyv elkészítésének körülményeiről. Ezt követően kaptak szót a további szerzők, akik néhány gondolatban bemutathatták tanulmányaikat: én magam például a „Nagy Oskola” épületének történetét és fontos szimbolikai jelentőségét emeltem ki.

A kötet szerzői: Forgó Géza (egyben szerkesztő), Kondrát Zoltán lelkész, Kotormán István lelkész, Marosvári Attila, Ocsovszkiné Joó Judit, Pál Lászlóné, Urbancsok Zsolt, Vizi Dávid Máté és Zeitler Ádám.

A kötet lektorai: Dr. Bíró-Balogh Tamás PhD, Dr. Tóth Ferenc és Dr. Varsányi Attila PhD

Meg kell, hogy említsek még néhány nevet, akik közreműködtek és támogatták kötetünk megjelenését: Karsai Ildikó (grafikák), Joó Zoltánné, Halász Tamás.

A kiadványunk megjelentetését a Reformáció 500 Emlékbizottság támogatta.

A kötet ára: 1500 forint

Hasznos és jó időtöltést kívánok a könyv elolvasásához!

Vizi Dávid Máté


 

 

Képek
Halász Tamás

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.