Ismertető,  Visszapillantó

Helytörténeti mobilapplikáció Makón

2017 januárjában mutatta be a Szirbik Mikós Egyesület a MakóAnnoGuide elnevezésű mobiltelefonos applikációját.

A 21. században a fiatalok egyre újabb és újabb technikai eszközöket használnak, mára pedig természetessé vált az okostelefonok és a táblagépek használata. Biztosan van olyan olvasó, aki ezt a blogbejegyzést is egy ilyen eszközről olvassa.

A Szirbik Miklós Egyesület úgy gondolta, hogy megpróbálunk egy hasznos applikációt alkotni, amely ugyanakkor nem foglal sok helyet az eszközök memóriájából, nem veszi el a helyet a játékoktól, más applikációktól.

A MakóAnnoGuide Android rendszerű telefonokra tölthető le ingyenesen a Google Áruházból. Megalkotásával kettős célunk volt: egyrészt megszólítani a makói fiatalokat, akik (más fiatalokhoz hasonlóan) rendszeresen okostelefonjukba vannak feledkezve – hátha néhányan felfedezik ennek segítségével, hogy milyen szép városban élnek. Másrészt hasznos lehet turisták számára is, akik a városba érkezve szeretnének hasznos és érdekes információhoz jutni Makóról.

Az alkalmazás menüje egyszerűen kezelhető. A bemutatkozó szöveg mellett olvasható néhány információ Szirbik Miklósról, valamint a város rövid történetéről. A következő almenüben híres-neves makóiakkal ismerkedhetünk meg, majd városunk fontosabb épületeiről kaphatunk érdekes információkat. Az applikáció előnye, hogy az épületek egy az alkalmazásba beépített várostérképen is be vannak jelölve, így azonnal fel is lehet keresni azokat.

A MakóAnnoGuide informatikai munkáit Pál Richárd végezte. A szövegeket Forgó Géza és Zeitler Ádám készítették dr. Tóth Ferenc segítségével. Az épületekről készült fotókat Halász Tamás gyűjtő biztosította. Valamennyiüknek köszönjük a munkáját!

Zeitler Ádám


Borítókép forrása

  • http://makoanno.hu/
  • MakóAnnoGuide alkalmazás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.